Òsana Salut

La Psiconeuroimmunologia Clínica (PNI) és la ciència que estudia i relaciona la fisiologia dels diferents sistemes que componen el cos humà amb una gran evidència científica i utilitza com a eines claus la nutrició des d'un punt de vista evolutiu, l'exercici físic funcional, la teràpia emocional i la comprensió de la fisiopatologia dels trastorns de salut. És una ciència moderna, nascuda de la necessitat d'entendre el cos humà de manera global, desenvolupada al començament dels anys vuitanta del segle passat pels nord-americans Ader, Felten i Cohen. Des de llavors, la PNI ha evolucionat d'una manera espectacular, tant en el camp de la investigació científica com en l'àmbit de l'aplicació pràctica. En una visita de PNI s'intenta comprendre, amb la màxima profunditat possible, el problema de salut i els seus possibles mecanismes patofisiològics, també la seva interacció amb l'estil de vida, i així poder proposar un tractament regulador que acompanyi el pacient en la solució del seu problema. Àrees d'Intervenció
✔ Desordres Digestius
✔ Restrenyiment
✔ Digestions pesades
✔ Gasos
✔ Intestí irritable
✔ Altres
✔ Desordres Endocrins
✔ Síndrome premenstrual
✔ Hipotiroïdisme
✔ Dolor menstrual
✔ Altres
✔ Desordres neuropsicològics
✔ Fatiga crònica / Dolor crònic
✔ Insomni
✔ Depressió major
✔ Rampes musculars
✔ Cefalea tensional / Migranyes
✔ Altres
✔ Desordres immunològics:
✔ Asma / Dermatitis
✔ Infeccions d'orina recurrents
✔ Patologies reumàtiques
✔ Altres

LLa paraula Fisioteràpia prové del grec physis (Naturalesa) i therapeia (Tractament), és per tant el tractament per mitjà de recursos naturals La (WCPT) Confederació Mundial per la Fisioteràpia la defineix com "el conjunt de mètodes, actuacions i tècniques que ,mitjançant l'aplicació de medis físics, curen, prevenen i adapten les persones amb afeccions somàtiques i/o orgàniques o a les quals és desitja mantenir un nivell adequat de salut" Podríem dir que la Fisioteràpia actualment te la seva base en l'exploració, el diagnostic i el raonament clínic per tal de identificar las causes dels diferents símptomes de l'organisme, ja siguin d'origen músculo-esqulétic, neural o visceral i així plantejar el tractament més adequat en cada cas, el ventall de tècniques que ofereix la

La paraula quiromassatge prové del grec i significa "passatge amb les mans". Evidentment, fer massatge amb les mans ha de ser una de les accions més antigues que coneix l'ésser hum. En primer lloc perquè quan ens fa mal alguna cosa, el nostre primer acte reflexe és portar-nos les mans a l'origen del dolor i tractar de calmar-ho amb la nostra pròpia escalfor o energia. Potser per això, el massatge terapèutic ha estat utilitzat des de les més antigues civilitzacions per alleujar nombroses dolències: Artritis reumatoide. Artrosis. Celulitis. Cefalees. Contractures posturals. Edemes. Malalties reumatológiques. Restrenyiment. Estrès. Fatiga o cansament (astènia). Impotència funcional muscular. Insomni i situacions d'estrès. Lesions musculars. Meteorisme (gasos). Millora la circulació de la tornada venosa cervicàlgies lumbàlgies RITUALS DE MASSATGE Combinació de massatge relaxant amb reiki i olis esencials. Amb els rituals de massatge cuidaràs el teu cos i la teva ment. Relaxa’t, connecta amb la teva esència i gaudeix d’una estona nomès per a la teva. Si pateixes estrès, insomni, tensió muscular, o simplement vols acaronar-et,reserva cita, t’estem esperant per cuidar-et. “Tenim guareix del teu cos i la teva ànima"

Tractament integral de la dona i de l'home per tal d'optimitzar les funcions de la musculatura pèlvica, de l'abdomen i la postura corporal en processos com incontinències urinàries i fecals, dolor pèlvic crònic i prolapses. També ofereix acompanyament en l'embaràs i el postpart amb la programació d'exercicis adaptats a cada una de les fases d'aquesta etapa, consells sobre hàbits de vida, cures infantils i preparació del cos pel moment de donar a llum."

Òsana Moviment

És la fusió de dues disciplines, el mètode Pilates i la Gimnàstica abdominal hipopressiva. D'aqui el nom d’hipopilates.

El que hem aconseguit amb aquesta fusió és poder oferir una disciplina d'entrenament molt més completa i indicada per a tot tipus de persones, ja que a les nostres sessions d'hipopilates no treballem amb abdominals clàssiques, doncs en molts casos són contraindicades i generen molta pressió abdominal i al sol pelvià (sobretot en el cas de les dones). En canvi amb la gimnàstica abdominal hipopressiva aconseguim treballar tant abdomen com sol pelvià d'una manera més profunda i efectiva, sense el risc de provocar una pressió que a la llarga ens podria generar alguna lesió. A tot això hem d'afegir que les nostres classes són reduïdes i podem oferir una atenció molt més personalitzada als/es nostres alumnes, indicant en cada moment quin és l'exercici més indicat per a cadascun.

El mètode Pilates, o simplement Pilates, és un sistema d'entrenament físic i mental creat a principis del segle XX per Joseph Hubertus Pilates, qui ho va idear basant-se en el seu coneixement de diferents especialitats com ara la gimnàstica, traumatologia i ioga, unint el dinamisme i la força muscular amb el control mental, la respiració i la relaxació.

En els seus inicis va ser anomenat Contrologia (Contrology), pel mateix Pilates, ja que insistia en l'ús de la ment per controlar el cos, però buscant l'equilibri i la unitat entre tots dos. El mètode se centra en el desenvolupament dels músculs interns per mantenir l'equilibri corporal i donar estabilitat i fermesa a la columna vertebral, per la qual cosa és molt utilitzat com a teràpia en rehabilitació per exemple per prevenir i curar el dolor d'esquena.

iEl ioga és una tècnica ancestral que neix amb l'objectiu de mantenir cos i ment sans. Cada dia més persones practiquen ioga en les cultures occidentals per fer front a l'estrès i als seus símptomes. El ioga és l'instrument idoni per aconseguir un estat de pau interior i prendre consciència del nostre cos i de la nostra ment. Són coneguts els beneficis d'aquesta pràctica mil·lenària com un sistema de salut per alleujar tensions musculars i emocionals. Realitzar una sessió de ioga és obrir un parèntesi dins de l'atrafegada vida quotidiana per donar permís al descans i la relaxació. Totes les persones poden practicar ioga. Es tracta d'adaptar les tècniques segons les necessitats de cadascun. 

Si et ve de gust anar una mica més enllà, aquesta és la teva classe. En les sessions de consciència en moviment treballaràs el teu cos sent conscient a cada moment de quines són les cadenes musculars que has d'activar, quines has de relaxar, on has de col·locar el pes, on està el teu eix, etc. en definitiva prendre consciència del teu cos i aprendre a donar-li moviment d'una manera saludable i natural, tot des de la base tècnica de la dansa i acompanyat de música. Quan algú comença a assistir a les classes de consciència en moviment descobreix que hi ha parts del seu cos que pot mobilitzar i no havia estat conscient fins llavors, recupera o guanya flexibilitat i redueix o elimina dolors provocats per adoptar postures incorrectes.

En el seu origen els exercicis hipopressius tenien com a objectiu la reeducació de la faixa abdominal i el sol pelvià, el Dr. Marcel Caufriez (descobridor del mètode) als anys 80 va verificar que durant els exercicis postpart les dones que realitzaven abdominals clàssics presentaven major índex d'incontinència urinària que les pacients que no les feien, a partir d'aquí es va replantejar el tractament de reeducació del sol pelvià, després d'anys d'experiència clínica i estudis científics podem comptar amb l'únic mètode d'entrenament muscular capaç d'activar de forma eficient la faixa abdominal i els músculs del sol pelvià i així prevenir i solucionar els problemes derivats del part, encara que no només són aplicables en aquest cas.

L'evolució dels exercicis hipopressius ha donat lloc a multitud d'aplicacions amb àmplia demostració científica, mitjançant l'execució d'exercicis respiratoris concrets acompanyats d'apnees en postures hipopressives podem aconseguir activar la musculatura hipotònica (amb baix to muscular) com ara la faixa abdominal o el sòl pelvià a la vegada que relaxem els músculs que es trobin amb hipertonies (excés de to muscular que pot produir dolor) com ara els músculs de la part posterior del tronc, d'aquesta manera podem disminuir el dolor d'esquena per exemple o obtenir grans resultats en el camp de la reeducació postural.

Beneficis de la Gimnàstica Abdominal Hipopressiva:

✔ Solucionar i prevenir Problemes d'Incontinència Urinària

✔ Prevenció d'hernies (abdominals, inguinals, vaginals, discals...)

✔ Solucionar i prevenir el Dolor d'Esquena

✔ Mètode Pre i Postpart

✔ Mètode de Reeducació Postural

✔ Millora de la Funció Respiratòria

✔ Millora de la Funció Sexual

✔ Prevenir Caiguda d'Òrgans Interns

✔ Millora del Rendiment Esportiu

✔ Reduir el Perímetre Abdominal

Fa més de 20 anys a Noruega, Redcord proporciona solucions d'entrenament en suspensió tant en formació com en equipament. Es basa en exercicis curosament dissenyats, basats en estudis científics en ciències de l'esport i la rehabilitació, sobre cordes inestables, on fem ús del nostre propi pes amb l'objectiu de millorar l'activació neuromuscular global. Redcord ha fomentat el terme Medical Fitness donant major importància a l'execució correcta de l'exercici i a la progressió lògica del mateix en funció del nostre nivell d'entrenament.

La diferència de Redcord respecte d'altres sistemes d'entrenament en suspensió consisteix en l'aplicació de test d'avaluació complets, tant de musculatura local com de cadenes musculars globals, i plans d'entrenament amb exercicis correctius apropiats, tots ells adaptats a persones de totes les edats i nivells. L'evolució del mètode Redcord es deu a anys d'experiència i estudis en el camp de la Medecina i la Fisioteràpia, creadors del tractament Neurac (Neuro Activació Muscular) que aplicat junt amb la Teràpia Manual ha demostrat la seva eficàcia en el maneig del dolor agut i crònic.

La ciència ha demostrat que el dolor i/o la inactivitat poden alterar els senyals enviats als músculs des del cervell. Aquestes alteracions poden conduir a repostes alterades entre els músculs produint que alguns d'ells es sobrecarreguin i siguin dolorosos. Neurac inclou tets d'avaluació per tal d'identificar disfuncions i desequilibris musculars, examinant de forma ordenada tot el cos i així poder identificar patrons dèbils en les cadenes musculars. Posteriorment aplicant el tractament Neurac podrem corregir els desequilibris i restablir patrons de moviment lliures de dolor.

 ✔ Beneficis del Mètode Redcord

 ✔ Millora del to Muscular

 ✔ Millora de la Força Funcional

 ✔ Promou moviments lliures de Dolor

 ✔ Equilibri entre Musculatura Local i Global

 ✔ Adaptable a totes les Edats

 ✔ Adaptable a tots els Nivells d'Entrenament

 ✔ Basat en Estudis Científics

 ✔ Exercicis realitzats amb el mateix pes minimitzant el Risc de Lesió

Sessions d'entrenament funcional on l'objectiu és ajudar-te a recuperar les teves capacitats humanes, reptar, saltar,aixecar-te del terra sense recolzar-te amb les mans, tindre la capacitat de moure't carregant pes, etc. En definitiva que et sentis àgil en el teu dia a dia, amb vitalitat per començar i arribar al final del dia amb energia. A les nostres sessions de Global Fit també treballem amb Redcord (entrenament en suspensió). Que? T'ANIMES???

Als tallers "CONÉCTATE" a Osana experimentaràs la llibertat de ser tu mateix@, sense barreres, sense prejudicis, sense lligams. Expressant-te amb el teu cos i la teva veu. Connectant amb la teva essència per a recuperar la felicitat que et pertany. Deixa anar càrregues i atreveix-te a ser tu mateix@ i a estimar-te i a agradar-te. Taller basat en el sistema “Rio abierto”.

Vine a Osana amb el teu/va bebè. Ara pots gaudir d’una classe d’hipopilates i posar-te en forma a partir de la quarentena. L’hipopilates t’ajudarà a recuperar el teu centre abdominal i sol pelvià, tindràs més energia i et sentiràs més àgil i flexible. Després del part és molt important fer una bona recuperació del sol pelvià, per evitar possibles incontinències urinàries o altres disfuncions. Amb la fusió del Pilates i la gimnàstica abdominal hipopressiva et garantim un optima recuperació després del part. També pots beneficiarte d’una sessió gratuïta d’assessorament amb la nostra Fisioterapeuta especialitzada en Sol pelvià..

HORARIS